Doorgaan naar hoofdcontent

Happy meal

Het weer wordt wisselvallig...we hebben weer even zon en dan gaat het weer regenen. Langzaam gaat het zonnige zomerweer zich omruilen voor het regenachtige herfstweer. Dat was voor mij een mooi thema om een gezellige maaltijd te houden met vrienden. We hebben het Happy Meal ingelast als excuus om elkaar te blijven zien nu we allemaal weer druk aan de studie of aan het werk moeten. Elke maand staat er bij een van ons een maaltijd aan de hand van een thema op tafel... afgelopen zaterdag was het mijn beurt en genoten we nog 1x van heerlijke zomerse gerechten. Met het after summer thema bedacht ik de volgende recepten( en ja ze zijn de moeite waard om te delen volgens de meiden, dus bij deze):
Bellini:

Dit heb ik gekozen, omdat het een heel lekker fris drankje is en afkomstig uit een prachtig vakantieland: Italië
Je hebt nodig:
* 3 perziken
* 1/2 fles prosecco
Breng een pan water aan de kook . Leg ze ong. 20 sec. in het kokende water. Laat ze dan een beetje afkoelen. Snijd de perzikken in blokjes. Doe ong. 2 perziken in de blender met de prosecco erbij. Zet het in de koelkast om lekker koud te serveren. Vul ondertussen de glazen met de laatste perzik en doe daar het gekoelde drankje bij en je hebt een ontzettend lekkere bellini. 

meloengranita:Meloen hoort erbij op vakantie. Er gaat bij ons geen vakantie bij zonder meloen. Vanwege de frisheid van meloen stond ook deze afgelopen weekend op tafel.
Je hebt nodig:
* 1/2 galiameloen
* 100 gram fijne kristalsuiker
* 150 ml water
Doe het water en de suiker in een pannetje en zet het 10 min. op laag vuur tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het 15 minuten afkoelen. Maak ondertussen van de meloen kleine blokjes en haal de zaadlijsten eruit. Dan kun je de meloen pureren. Meng het daarna door de siroop en zet het in de vriezer. Roer elke 30 minuten met een vork en na 4 uur is je gerecht klaar om te serveren. ( Mijn gasten vonden dit gerecht het allerlekkerst. Ik ging voor het toetje, dat was mijn favoriet)
Roompuddinkjes met kaneel:
Vanwege de gele kleur die onderin het glaasje zit was voor mij dit het proberen waard.
Je hebt nodig:
* 1 pak slagroom van 500 ml
* 1 citroen
* 1 kaneelstokje
* 50 gram suiker
* 2 blaadjes gelatine
Doe de helft van de slagroom met het kaneelstokje, suiker en de schil van de citroen in een pannetje. Zet het pannetje op laag vuur ong. 10 minuten en blijf roeren zodat het mengsel niet gaat koken. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water en doe het bij de warme slagroom. Klop ondertussen de andere helft van de slagroom stijf. Zeef na 10 min. de warme slagroom en giet het bij de opgeklopte slagroom. Meng het met een garde rustig door elkaar. Verdeel het daarna over ong. 4 schaaltjes en dek het af. Zet het daarna in de koelkast om het 2 uur te laten opstijven. Serveer het nog met een laagje kaneel en jouw toetje is klaar. 


Ik heb echt genoten om te koken voor de meiden en ben benieuwd of ik nog meer lekkere recepten mag ontdekken. Ook deze deel ik dan hier. Voor nu...EETSMAKELIJK!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Trakteren...

Nu zit ik alweer drie dagen op school... De helft van de week zit er weer op. Tja en dat gaat erg snel.
Ik heb een goede keuze gemaakt om te kiezen voor het jonge kind.We kregen vandaag te horen dat we ook twee dagen naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf moeten om daar een aantal opdrachten te doen. Gelijk dacht ik terug aan de tijd die ik bij mijn eerdere opleiding had. In het laatste jaar liep ik stage op een peuterspeelzaal. Na een jaar hard werken en ontzettend genieten moest ik toch afstuderen en de groep verlaten om vervolgens de Pabo te doen. In mijn vorige blog schreef ik over herinneringen, maar die heb ik nu ook hoor. Als afscheidscadeau maakte ik voor elk kind een rugzakje. Hierbij het resultaat waar ik na vele knutseluurtjes nog steeds trots op ben, maar ik heb er dan ook gelijk 45 gemaakt. Het viel erg in de smaak bij zowel de kinderen als de ouders en vandaar deel ik deze tip met jullie;)


Verhuisd //Stempels...\\

Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog wel stempels maak. Tja het is alweer te lang geleden dat ik hier iets van me heb laten horen...Jullie zijn razendenthousiast over mijn stempels. Onwijs leuk! Helaas is deze blog daardoor niet meer haalbaar om bij te houden. 

Maar stempels blijf ik maken. Neem eens een kijkje op facebook.com/madebymarijn

Ik heb stempels in verschillende prijsklassen. Informeer hiernaar en naar welke mogelijkheden er zijn. Wanneer we alles in overleg doen, dan wordt het jouw unieke persoonlijke stempel.

Ik heb nu ook houten omhulsels om de stempel heen. Deze zorgt ervoor dat de stempel echt af is, maar daardoor zijn de prijzen van de stempels anders dan hier op de pagina vermeld staan.
Je mag me altijd vragen naar de mogelijkheden en de prijzen. Ik doe alles in overleg, zodat het uiteindelijk echt jouw stempel wordt;)! En daar word ik dan ook weer zo blij om, om jullie weer zo blij te maken:)!

Ik zeg... enthousiast? Ga gauw naar: www.facebook.com/madebymarijn
P.…

Stempels

Ten eerste allemaal de beste wensen voor in 2016!

Ook in dit jaar blijf ik stempels maken. Ik plaats stiekem een berichtje op deze weblog, aangezien ik weet dat een aantal van jullie mij via deze weg vinden.

De prijslijst voor 2016 blijft hetzelfde als vorig jaar:

- een meester/juffen/naam stempel €10,00
- een logostempel €12,50
- trouwstempel € 15,00-20,00

De verzendkosten voor één stempel is €2,92
De verzendkosten van 2 tot 4 stempels is €3,65
Vanaf vijf stempels is het een pakketje en zijn de verzendkosten 6,95.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen ik dit jaar weer blij mag maken met een persoonlijke stempel.

Voor nu wens ik jullie ook dit jaar weer een stempelfantastisch jaar:)!