Doorgaan naar hoofdcontent

Van t-shirt naar tas...

Vakantie is fijn. Vakantie zorgt ervoor dat je meer tijd hebt voor dingen die je kan doen die je echt leuk vind. Zo volgde ik afgelopen maandag een onwijs leuke workshop. Ik maakte van een t-shirt een tas. Ik ben zo blij met het resultaat, dat ik het idee graag deel met jullie. Met wat foto's die ik even tussendoor heb gemaakt en wat fotoshop hoop ik het zo goed mogelijk uit te leggen... en is het niet duidelijk...stel je vragen:)! Ik hoop ze dan zo snel mogelijk te beantwoorden. In ieder geval veel knutselplezier.

Je hebt nodig:
* een t-shirt
* Ducktape met een leuk printje. ( per tas heb je ongeveer 2 rollen nodig)
* nietmachine
* schaar (het beste is een stofschaar)


Zo ga je te werk:
Je doet het shirt binnenste buiten. Dan leg je het t-shirt glad neer. Je begint met tapen langs de naden van het shirt. Dan zorg je ervoor dat je het hele shirt beplakt met tape. het slimste om te beginnen is tussen de mouwen en de kraag in. Je plak een stukje over het shirt heen op de tafel, zodat het shirt vast ligt. Dit doe je aan beide zeiden. Dan tape je het hele shirt. Heb je 1 kant gedaan? Dan draai je het shirt om en ga je op dezelfde manier deze kant van het shirt beplakken met tape. Hou met tapen ongeveer rekening met de loop van de kraag. Op de foto zie je hoe het eruit komt te zien:

Dan trek je met de schaar een lijn (niet knippen) vanaf de onderkant gezien 2 cm daar vanaf.Op de foto zie je zo'n lijn. Op deze lijn zet je allemaal nietjes naast elkaar. Er mag geen opening zijn. Dan kun je vanaf de lijn naar de onderkant gezien 1 cm overlaten. De rest knip je eraf.
 Dan Maak je aan de onder kant 2 hoekjes. Je kunt het best even met je hand in de tas gaan en het hoekje omvouwen. ook daar moet je het lijntje vast nieten. Begin in het midden. Als het goed is, is dat waar de lijn met nietjes zit en ook het verste punt waarbij je vanaf die hoek kunt nieten. Doe dit aan beiden kanten. De hoek zorgt ervoor hoe groot de bodem is van je tas.Dan is het slim om over alle nietjes ducktape te plakken. Zo gaan er geen spullen in je tas kapot die aan de nietjes blijven hangen.
Als je dat gedaan hebt is als het ware de binnenkant van je tas klaar. 
Nu moeten de handvaten er nog aan. Je knipt de mouw van het t-shirt eraf. ook knip je een mooie lijn langs de kraag van het shirt. Doe dit aan de voorkant van het shirt, maar ook aan de achterkant van het shirt.Knip ongeveer zoals de zwarte lijnen aangeven (Ja waar soort van fotoshop wel niet goed voor is xD)

Nu moet je nog even je tas binnenste buiten keren en je hebt een fantastisch resultaat. Niemand heeft zo'n tas als ik... dat is toch leuk boodschappen doen? Veel plezier met het maken van jullie eigen tas;)! En ik ben enorm benieuwd naar jullie resultaten. Stuur me dus gerust een mailtje.     


Reacties

Populaire posts van deze blog

Trakteren...

Nu zit ik alweer drie dagen op school... De helft van de week zit er weer op. Tja en dat gaat erg snel.
Ik heb een goede keuze gemaakt om te kiezen voor het jonge kind.We kregen vandaag te horen dat we ook twee dagen naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf moeten om daar een aantal opdrachten te doen. Gelijk dacht ik terug aan de tijd die ik bij mijn eerdere opleiding had. In het laatste jaar liep ik stage op een peuterspeelzaal. Na een jaar hard werken en ontzettend genieten moest ik toch afstuderen en de groep verlaten om vervolgens de Pabo te doen. In mijn vorige blog schreef ik over herinneringen, maar die heb ik nu ook hoor. Als afscheidscadeau maakte ik voor elk kind een rugzakje. Hierbij het resultaat waar ik na vele knutseluurtjes nog steeds trots op ben, maar ik heb er dan ook gelijk 45 gemaakt. Het viel erg in de smaak bij zowel de kinderen als de ouders en vandaar deel ik deze tip met jullie;)


Verhuisd //Stempels...\\

Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog wel stempels maak. Tja het is alweer te lang geleden dat ik hier iets van me heb laten horen...Jullie zijn razendenthousiast over mijn stempels. Onwijs leuk! Helaas is deze blog daardoor niet meer haalbaar om bij te houden. 

Maar stempels blijf ik maken. Neem eens een kijkje op facebook.com/madebymarijn

Ik heb stempels in verschillende prijsklassen. Informeer hiernaar en naar welke mogelijkheden er zijn. Wanneer we alles in overleg doen, dan wordt het jouw unieke persoonlijke stempel.

Ik heb nu ook houten omhulsels om de stempel heen. Deze zorgt ervoor dat de stempel echt af is, maar daardoor zijn de prijzen van de stempels anders dan hier op de pagina vermeld staan.
Je mag me altijd vragen naar de mogelijkheden en de prijzen. Ik doe alles in overleg, zodat het uiteindelijk echt jouw stempel wordt;)! En daar word ik dan ook weer zo blij om, om jullie weer zo blij te maken:)!

Ik zeg... enthousiast? Ga gauw naar: www.facebook.com/madebymarijn
P.…

Stempels

Ten eerste allemaal de beste wensen voor in 2016!

Ook in dit jaar blijf ik stempels maken. Ik plaats stiekem een berichtje op deze weblog, aangezien ik weet dat een aantal van jullie mij via deze weg vinden.

De prijslijst voor 2016 blijft hetzelfde als vorig jaar:

- een meester/juffen/naam stempel €10,00
- een logostempel €12,50
- trouwstempel € 15,00-20,00

De verzendkosten voor één stempel is €2,92
De verzendkosten van 2 tot 4 stempels is €3,65
Vanaf vijf stempels is het een pakketje en zijn de verzendkosten 6,95.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen ik dit jaar weer blij mag maken met een persoonlijke stempel.

Voor nu wens ik jullie ook dit jaar weer een stempelfantastisch jaar:)!