Doorgaan naar hoofdcontent

Zeefdrukken

Het leuke van een Beeldende vorming cursus is toch echt, dat je weer nieuwe dingen gaat ontdekken. Tenminste dat is bij ons op school zo.  In het eerste jaar maakte je beeldende werken en als ze je goed genoeg vonden, mocht je dit jaar meedoen aan de beeldende vorming excelleer cursus. Dat hoef je mij natuurlijk geen 2 keer te vragen....

Het leuke is hieraan dat je zelf invulling mag geven aan de lessen. Werk met een techniek die je niet eerder hebt gebruikt en zoek voor jezelf wel uitdaging. Dat is een voorwaarde. Ikzelf had al een aantal keer gelezen over zeefdrukken en dit leek me een uitstekende kans om daar onderzoek naar te doen. 

Zo doende heb ik na wat onderzoek al allerlei afdrukken gemaakt met een zeefdruk. Nu heb ik afgelopen weekend zelf een zeefdruk in elkaar gezet en ben ik gaan zeefdrukken op textiel. Dit wil ik graag met jullie delen, zodat jullie zelf thuis ook aan de slag kunnen.

Ten eerste zorg je voor deze materialen:
* borduur-ring
* fijne vitrage
* stencil
* potlood
* servettenlijm (houtlijm kan ook, ik gebruikte textielverf.)
* textielverf
* textiel om op af te drukken
* Een zeem  of een rakel
* Schaar
* kwastenDan zet je de fijne vitrage vast in een borduur-ring. Zorg ervoor dat het op een trommeltje lijkt. Knip het overtollige vitrage eraf.
Dan zet je het trommeltje op zijn kop en trek je het stencil over met potlood. 


Zodra jij dit gedaan hebt, draai je het trommeltje weer om. Je smeert dan goed dik met lijm de delen in, waar de afdruk niet doorheen mag komen. 
Zodra je klaar bent met de lijm, laat je het goed drogen. Bij mij heeft dit een nacht geduurd.
Zodra het droog is, ga je beginnen met drukken. Je legt het trommeltje op zijn kop op het textiel neer. Je legt wat verf neer op de mal aan de onderkant. Dan trek je met de rakel de verf naar boven en naar beneden. Zo weet je zeker dat de verf op je afdruk zit. Doe dit niet te vaak, dan komt de verf op plekken, waar je het niet wilt. 


Trek dan heel voorzichtig de afdruk eraf... en

 het resultaat... (Voor een eerste keer niet slecht toch)

Uiteindelijk was mijn doel, om mijn schort te bedrukken. Na dit geslaagde weekend, kan ik met trots zeggen dat dit is gelukt. 


Let er nog wel even op dat je de stof moet strijken met een theedoek ertussen. Zo gaat de verf niet meer van de stof af...

Ik zeg ontzettend veel plezier met jullie eigen zeefdrukkunsten...
Ik ga nog even verder op papier...Tot de volgende keer. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Trakteren...

Nu zit ik alweer drie dagen op school... De helft van de week zit er weer op. Tja en dat gaat erg snel.
Ik heb een goede keuze gemaakt om te kiezen voor het jonge kind.We kregen vandaag te horen dat we ook twee dagen naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf moeten om daar een aantal opdrachten te doen. Gelijk dacht ik terug aan de tijd die ik bij mijn eerdere opleiding had. In het laatste jaar liep ik stage op een peuterspeelzaal. Na een jaar hard werken en ontzettend genieten moest ik toch afstuderen en de groep verlaten om vervolgens de Pabo te doen. In mijn vorige blog schreef ik over herinneringen, maar die heb ik nu ook hoor. Als afscheidscadeau maakte ik voor elk kind een rugzakje. Hierbij het resultaat waar ik na vele knutseluurtjes nog steeds trots op ben, maar ik heb er dan ook gelijk 45 gemaakt. Het viel erg in de smaak bij zowel de kinderen als de ouders en vandaar deel ik deze tip met jullie;)


Verhuisd //Stempels...\\

Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog wel stempels maak. Tja het is alweer te lang geleden dat ik hier iets van me heb laten horen...Jullie zijn razendenthousiast over mijn stempels. Onwijs leuk! Helaas is deze blog daardoor niet meer haalbaar om bij te houden. 

Maar stempels blijf ik maken. Neem eens een kijkje op facebook.com/madebymarijn

Ik heb stempels in verschillende prijsklassen. Informeer hiernaar en naar welke mogelijkheden er zijn. Wanneer we alles in overleg doen, dan wordt het jouw unieke persoonlijke stempel.

Ik heb nu ook houten omhulsels om de stempel heen. Deze zorgt ervoor dat de stempel echt af is, maar daardoor zijn de prijzen van de stempels anders dan hier op de pagina vermeld staan.
Je mag me altijd vragen naar de mogelijkheden en de prijzen. Ik doe alles in overleg, zodat het uiteindelijk echt jouw stempel wordt;)! En daar word ik dan ook weer zo blij om, om jullie weer zo blij te maken:)!

Ik zeg... enthousiast? Ga gauw naar: www.facebook.com/madebymarijn
P.…

Stempels

Ten eerste allemaal de beste wensen voor in 2016!

Ook in dit jaar blijf ik stempels maken. Ik plaats stiekem een berichtje op deze weblog, aangezien ik weet dat een aantal van jullie mij via deze weg vinden.

De prijslijst voor 2016 blijft hetzelfde als vorig jaar:

- een meester/juffen/naam stempel €10,00
- een logostempel €12,50
- trouwstempel € 15,00-20,00

De verzendkosten voor één stempel is €2,92
De verzendkosten van 2 tot 4 stempels is €3,65
Vanaf vijf stempels is het een pakketje en zijn de verzendkosten 6,95.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen ik dit jaar weer blij mag maken met een persoonlijke stempel.

Voor nu wens ik jullie ook dit jaar weer een stempelfantastisch jaar:)!